8 octombrie 2012

...fără vină

"...nu poate avea iubirea nicio vină
că numai frumuseţea o deşteaptă
şi că bătăile inimi-şi îndreaptă
spre frumuseţea unică, divină..." 


Michelangelo Buonarroti

6 comentarii:

  1. Dap, iubirea si ratiunea sint paralele..Fie ca sint intr-un univers euclidian sau ne-euclidian.. Iubirea e impulsul cel interior, profund al dorintelor fiintei noastre.. Ne dorim sa, simtim ca, vrem sa credem ca.. Si iubirea vine si acopera cu stabilitate tot..Si sterge intrebarile pe care, intr-un fel, poate, nu am stiut sa le punem..Si ne arata ce lumi incredibile sint dincolo de imaginatia noastra..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ca e mai bine sa fie paralele...cred ca ar fi un mare boom interior daca nu ar fi asa. Cum spunea si Blaise Pascal: "Inima are ratiunile ei pe care ratiunea nu le cunoaste.”

      Ștergere
  2. Mai copii,curata filosofie pe-aici!Ohoo,Michelangelo,Euclid,Pascal,lume buna!! :)
    Adanc,oameni buni,profund! Ca imaginea,ca versurile,ca viata insasi....

    Salutari de departe!
    L'Automne

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare ca aceasta e perioada propice discutiilor filosofice, nu-i asa doamna Toamna? :)..cand putem depana amintiri dintr-un alt timp si alt spatiu sau poate dintr-o alta viata..

      Ștergere
    2. Ooo daaa,mai ales cand gasesti terenul in care sa semeni ... si oamenii cu care sa cazi pe ganduri...Serile,noptile,zilele,oricand...doar Toamna sa fie!!

      Pup melancolic de tot!
      L'Automne

      Ștergere
    3. Nu e usor sa gasesti oamenii cu care sa comunici, cu care sa fii pe aceeasi lungime de unda, insa e o bucurie daca asta se intampla, chiar daca destul de rar. Poate asa vom pretui mai mult ceea ce ni se ofera.

      Ștergere

Dacă tot ai ajuns aici, ia loc. E o bancă ceva mai încolo, sub un cireș. E mereu înflorit, așa îl văd eu. Un vânt primăvăratic îi poartă petalele în zbor. Clătește-ți privirea cu frumusețea din jur. Inspiră, expiră...TRĂIEȘTI! E tot ce contează. Uneori cuvintele sunt de prisos, trăirile primează.

Îți mulțumesc pentru popas. O zi de vis!